Corona in de kinderopvang

Ons land wordt inmiddels al enige maanden in de greep gehouden door het Corona virus. Al was de gebruikelijke Kinderopvang even tot een minimum beperkt, inmiddels mag weer opvang worden geboden aan alle kinderen.

Hier zijn wij heel blij mee: we mogen weer voor u en uw kinderen zorgen. Natuurlijk blijft Corona aanwezig. Daarom informeren we u hier graag over onze werkwijze ten tijde van Corona. Zo proberen we nog steeds zoveel mogelijk gezinnen te voorzien van veilige, warme kinderopvang.

Kan ik mijn kind aanmelden?

U bent van daarom harte welkom om uw kind bij ons aan te melden voor kinderopvang. Of u nu op zoekt bent naar een gastouder of een nanny om uw gezin te ontzorgen, dit is ook op dit moment allemaal mogelijk.

Hoe gaat de aanmelding in zijn werk?

U ontvangt van ons een informatiepakket (met indien gewenst een maatwerk offerte) per post. Zo kunt u rustig ontdekken wie wij zijn en waar Gastouderbureau Kinderoase voor staat. Mocht u nog vragen hebben na het lezen van deze informatie, staan we u graag telefonisch te woord.

Kennis maken?

Een eerste kennismaking vindt momenteel in een iets andere setting plaats. Wij komen nog steeds bij u op bezoek, maar houden hierbij strikt de 1,5 meter in acht en vragen u dit ook te doen. Het voorstellen van een Kinderoase gastouder of nanny volgt volgens dezelfde afstand tussen volwassenen en kinderen van 12 jaar en ouder.

De kinderopvang is gestart

Alle lopende kinderopvang proberen we zoveel mogelijk, binnen de RIVM richtlijnen, te continueren. Om elkaar en de rest van Nederland gezond te houden, hebben we hier wel te maken met een aantal richtlijnen waarin zowel gastouder, nanny of kind thuis dient te blijven.

Wanneer niet naar de gastouder of nanny?

Informatievoorziening

Wij streven ernaar u als ouders zo goed mogelijk te informeren mocht er enige nieuwe informatie bij ons binnen komen. Deze volgt via de nieuwsbrieven die u de afgelopen weken al van ons hebt ontvangen (let op: schrijft u zich in via uw bemiddelingsmedewerkster mocht u deze nog niet ontvangen). Houd uw mailbox in de gaten en schroom niet om eventuele vragen aan uw bemiddelingsmedewerkster te stellen.

Wat kunnen we in de tussentijd doen met elkaar?

Het aantal coronapatiënten in Nederland neemt weer toe. Ook in onze regio nemen het aantal besmette patiënten toe. Geen reden tot paniek, maar wel belangrijk om voorzorgsmaatregelen met elkaar door te nemen.

Ook in de kinderopvang is het namelijk van belang verspreiding van dit virus tegen te gaan. Hoe kunnen we dit met elkaar doen?

  • Was regelmatig de handen
  • Elke dag een schone handdoek
  • Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog
  • Extra hygiëne voor deurklinken, lichtknoppen en trapleuningen
  • Gebruik papieren zakdoekjes

Handen wassen

Kijk samen met de kinderen het filmpje van RIVM. Want hoe was je eigenlijk je handen? En is je handdoek wel schoon?

Hoesten of niesen: hallo, elleboog!

Het coronavirus verspreidt zich vooral door hoesten en niezen. Het virus komt dan door neus, keel of longen naar buiten. Om besmetting te voorkomen, is het verstandig de elleboog te gebruiken in plaats van de hand. Om besmetting via de handen te voorkomen, is het verstandig om ook de hygiëne van lichtknopjes, deurklinken en trapleuningen van opvanglocaties dagelijks na te lopen.

Papieren zakdoekjes?

Snuit je je neus, gebruik dan een papieren zakdoekje. Vergeet niet dit papierenzakdoekje ook wel degelijk weg te gooien na het snuiten. Niet nog even in de handen houden, maar weggooien en de handen wassen.

Zo proberen we met elkaar onze opvanglocaties gezond en schoon te houden. Helpt u mee?