Al 26 jaar kinderopvang

Over Kinderoase

Wat ooit begon op een zolderkamer is inmiddels uitgegroeid tot een professioneel, doch zeer persoonlijk gastouderbureau. Al meer dan 25 jaar door de wol geverfd. Wij hebben al vele geboortekaartjes, eerste schooldagen, moederdagknutsels, maar ook regeerakkoorden meegemaakt. Ons hart ligt bij de toekomst, welke we in de vorm van warme kinderopvang willen blijven waarborgen.

Dat doen we met ruim 52 gastouders en nanny’s bij wie vele kinderen over de vloer komen. Dit unieke team wordt vanuit ons kantoor in Gorinchem ondersteund door een vijftal dames, die stuk voor stuk uw telefoontje op kunnen nemen.

Wie dat zijn?

 • Marian Slagboom
  Marian Slagboom Directrice
 • Willyanne Hoogendoorn
  Willyanne Hoogendoorn Bemiddelingsmedewerkster
  • Jacqueline Streefkerk
   Jacqueline Streefkerk Business Development
   • Daniëlle de Voogd
    Daniëlle de Voogd Backoffice
    • Tessa Dekker
     Tessa Dekker Bemiddelingsmedewerkster

     Deze telefoontjes kunnen bijvoorbeeld gaan over een persoonlijke offerte of gastouder opleidingen, maar ook over de dagelijkse stand van zaken in uw gezin. Wij ontzorgen zowel gastouders als ouders door een professionele vraagbaak te zijn.

      

     Een greep uit de taken van het kantoor team:
      Werving & Selectie Verzekeringen Deskundigheidsbevordering Uitleenservice
      Kinderopvangtoeslag Incasso & Uitbetaling GGD Inspecties Ziektebeleid
      Gastouder opleidingen Trainingen Branche ontwikkelingen Verklaring omtrent Gedrag
      Pedagogisch beleid Risico Inventarisatie (RIE) Speel-o-theek abonnementen Cliëntenraad
      ICT EHBO cursussen Meldcode Kindermishandeling Creatieve thema’s
      Kassiersfunctie Privacy regulering Contractbeheer Periodieke evaluaties

     Samen met onze bijzondere groep gastouders en nanny’s staan wij dus op alle fronten voor u klaar. Alleen zo kunnen wij u de warme kinderopvang bieden die wij voor ogen hebben.

     Het gaat namelijk om de gezinnen.

     Hoe hebben andere ouders de afgelopen 25 jaar Kinderoase ervaren?

     • Ik heb het idee dat mijn zoontje meer leert bij onze gastouder Neline dan op de peuterspeelzaal.

      Dhr. Morks Sliedrecht
     • Het persoonlijke contact binnen deze vorm van kinderopvang waar we op gehoopt hebben is zeker bevestigd. Elke dag krijgen we wel een foto of berichtje doorgestuurd van de gastouder. We zien dat onze gastouder er echt veel plezier in heeft. Ze heeft passie voor haar werk en geeft echt liefde aan de kinderen. We laten ons kindje dan ook met een gerust hart achter. Er is goede, open communicatie. Ook de huiselijke sfeer is erg positief.

      Anoniem Hardinxveld
     • We zijn erg blij met de keuze voor gastouderopvang. We hadden verwacht dat het fijn zou zijn, maar zo’n positieve samenwerking overtreft de verwachtingen. Ons kindje draait mee in het gezin, er is veel liefde en aandacht en alle zaken zijn goed bespreekbaar. We merken dat de gastouder veel bezig is met de ontwikkeling van ons kind en dat zij daar dus ook veel leert.

      Fam. de Boer Papendrecht
     • We willen jullie hartelijk danken voor de prettige samenwerking de afgelopen jaren. Het was waardevol om te ervaren dat we met elkaar hetzelfde inhoudelijke doel voor ogen hadden; opvang bieden op maat, passend bij onze dochter. Daarnaast onze waardering voor de samenwerking naar een oplossing vanuit een PGB financiering met onze gastouder, zodat na 12 jaar de inhoudelijke opvang gewaarborgd blijft voor onze dochter.

      Anoniem
     • We zijn blij dat we niet voor een kinderdagverblijf hebben gekozen, door de enorme flexibiliteit. Extra of andere dagen opvang is nagenoeg nooit een probleem. Dit geeft ons enorm veel vrijheid op ons werk.

      Fam. Stolk Sliedrecht
     • Onze gastouder is erg flexibel, punctueel en netjes. Ons kind wordt opgenomen in het gezin en goed verzorgd. Als ouder is het fijn te weten dat ons kind in een vertrouwde omgeving wordt opgevangen. Ook wanneer ons kindje ziek is kan ze meestal gewoon komen. Het contact is erg goed, maar er blijft in ons geval ook altijd een prettige afstand wat voor beide partijen fijn is.

      Fam. Wiersma Sliedrecht
     • We hebben peuterspeelzaal overwogen, maar gezien het feit dat de gastouder zoveel aanbied in de vorm van voorschoolse educatie vinden wij peuterspeelzaal niet meer noodzakelijk. De gastouder werkt in thema’s, stimuleert een goede pengreep, ze leert de kinderen kleuren benoemen, ze zingen samen liedjes, etc. Daarnaast zijn er meerdere kinderen in de opvang waardoor ze ook goed leren samenspelen.

      Mw. van As Hardinxveld-Giessendam
     • Het voelt heel relaxed dat Noa ook mag komen als ze niet helemaal fit is. Marina geeft gedurende de dag wel een update.

      Fam. Drinkwaard Papendrecht
     • Ik ben zeer tevreden over de professionele opvang van de gastouder. Ons kindje mocht ondanks dat hij ziek werd tijdens de opvang gewoon blijven.

      Mw. de Boon Sliedrecht
     • Ik ben heel tevreden over Kinderoase. Als er iets is staan ze altijd gelijk voor mij klaar, alles is goed geregeld.

      Mw. Knegt Hardinxveld
     • Onze kinderen gaan graag naar Brenda. Ik zie hoeveel de gastouder geniet van haar werk en dat geeft veel vertrouwen.

      Iris v/d Wal Gorinchem
     • Het is bij mij één grote familie. Ik heb 2 gezinnen waar ik voor de kinderen zorg en we komen allemaal op elkaars verjaardag.

      Marry Mouthaan Dalem
     • De gastouder Meta doet allerlei leuke dingen, zoals cupcakes bakken. Ze is super lief. We zijn heel blij met Meta; een soort van 2e moeder voor onze zoon Raff.

      Dagmar Hildebrand Gorinchem
     • Ik vind het gezellig als de gastkinderen er zijn. Ze mogen in overleg vriendjes meenemen en ik breng de kinderen naar de sport en soms ’s middags terug naar huis. Ik doe mijn best om zoveel mogelijk mee te denken met de ouders.

      Joke Eerhart Papendrecht
     • Onze gastouder maakt wekelijks knutselwerkjes met ons kind van 1,5 jaar. Diverse thema’s zoals de seizoenen komen aan bod.

      Mw. Westrik Hardinxveld
     • Er is goed contact met de gastouder. We kunnen veel met haar overleggen, de gastouder denkt mee en zoekt naar oplossingen, bijvoorbeeld omtrent buitenschoolse opvang.

      Fam. van Eijk Sliedrecht
     • Wij zijn heel blij met de keuze voor gastouderopvang. De flexibiliteit van onze gastouder is heel fijn. Geen stress in de file, Sem zit bij Annelies en wordt niet ‘op de stoep gezet’.

      Mevrouw Lakerveld Hoornaar
     • De kinderen vinden het fantastisch bij de gastouder. Doordat zij op een boerderij woont kan zij echt iets bieden wat een vraagouder veelal niet kan. Het contact met de dieren, de ruimte, de rust en aandacht die de gastouder heeft, waardoor tijd is voor spelletjes en andere activiteiten is groot. Dit is een aanvulling voor de ontwikkeling van onze kinderen

      Fam. Boer Giessenburg
     • Wij zijn erg blij met onze gastouder, het is voor de kinderen een 2e thuis. Het is zo fijn dat ze na schooltijd lekker rustig ‘thuis’ komen en hun eigen ding kunnen doen en niet in de drukte van een groep.

      Fam. Oskam Nieuwendijk
     • De gastouder onderneemt leuke activiteiten bijvoorbeeld knutselwerkje maken. Vaak kom ik hier zelf niet aan toe. Maar onze 3 jarige dochter vindt dit wel erg leuk om te doen!

      Mw. Kruimer Gorinchem
     • Mijn dochter vertelde in de vakantie ‘Marry (de gastouder) is de liefste oppas van de hele wereld.’ Dat zegt je als moeder meer dan genoeg.

      Mw. de Jager Gorinchem
     • Onze oudste 2 kinderen zijn naar het kinderdagverblijf gegaan. De jongste gaat nu naar een gastouder. Achteraf gezien hadden wij liever ook deze keus gemaakt voor de oudste kinderen. Het kinderdagverblijf was vaak erg druk met veel verschillende leiding. Opvang bij de gastouder is in het verlengde van thuis

      Mw. Kroon Gorinchem
     • Ik vind het leuk om de ontwikkeling van de kinderen te volgen en te stimuleren bijvoorbeeld op het gebied van zelfstandigheidstraining. Het enthousiasme als de kinderen hun ouders laten zien wat ze geleerd hebben is mooi. Ook zeker de verschillen tussen hoe ieder kind zich op zijn/haar tempo ontwikkelt boeit mij.

      Mw. Groenendijk Papendrecht
     • Ik ben enorm blij met onze gastouder, ik werk wisselend volgens rooster en de gastouder is enorm flexibel. Bij nachtdiensten kan mijn kindje ’s nachts blijven slapen en brengen/halen peuterspeelzaal is geen probleem.

      Mw. Schmidt Arkel
     • Wij zitten grotendeels met de gastouder op 1 lijn qua opvoeden. Het is voor ons prettig om te merken dat onze gastouder rekening houdt met onze wensen.

      Mw. Struik Sliedrecht
     • Ik kan mij geen beter adres wensen. Ik breng mijn kinderen in het volste vertrouwen weg en het geeft mij veel rust. Met de gastouder is alles bespreekbaar en ook qua tijden is zij enorm flexibel.

      Mw. van Wingerden Sliedrecht
     • Wij hadden de opvang in eerste instantie privé geregeld maar dit gaf teveel onrust, ik ben daarom enorm blij met de opvang bij de gastouder omdat er duidelijke afspraken zijn gemaakt en daarnaast ook het contact zeer prettig verloopt. Er is goed overleg met de gastouder over de opvoeding en ik leer soms ook nog van haar ervaringen. Ik brengt de kinderen zonder zorgen weg.

      Mw. v/d Starre Sliedrecht
     • Ons kindje is nog klein, maar het is leuk dat de gastouder al hele leuke werkjes met hem maakt. De gastouder is erg creatief met de kinderen bezig en knutselt vaak in thema’s als bv jaargetijden. Een mooi beschilderde vaas met Moederdag was dan ook heel leuk.

      Fam. Baas Papendrecht
     • Ik ben nog steeds erg blij met onze keus voor gastouderopvang. Het voelt vertrouwt, ontspannen en huiselijk en is niet zo zakelijk geregeld. Wij wonen in de buurt van onze gastouder en ons kind zoekt regelmatig de gastouder op buiten de opvanguren. Dit zegt genoeg. Wij vinden het ook fijn dat de gastouder veel met de kinderen naar buiten gaat, bijvoorbeeld voor een boodschap of de hond uitlaten

      Fam. Klomp Papendrecht
     • Ik werk als gastouder en vind het erg leuk, omdat de kinderen hier thuis zijn en het leuk hebben. Daar geniet ik volop van, de kinderen gaan dan ook niet eerder weg dan dat er een knuffel is gegeven.

      Mw. R. Lock Hardinxveld
     • Het contact met de gastouder is enorm goed. Zij is een gouden gastouder die zeer flexibel is; zelfs een nachtje blijven slapen of opvang in het weekend is bespreekbaar en vaak te regelen.

      Mw. A. v/d Valk Hardinxveld
     • Het is prettig dat de opvang in huiselijke sfeer plaatsvindt en er daardoor veel individuele aandacht is voor ons kindje. Ons kind reageert snel op een teveel aan prikkels van buitenaf en daar heeft ze bij de gastouderopvang totaal geen last van. De gastouder voelt inmiddels als familie voor zowel het kind als de ouders.

      Mw. B. van Keppel Hardinxveld
     • Onze dochter heeft onze gastouder Iris uitgenodigd voor de schoolvoorstelling ‘Ridders en prinsessen’. Hieruit blijkt hoezeer zij de aanwezigheid van onze gastouder op prijs stelt en de betrokkenheid en het enthousiasme van Iris.

      Mw. van Wielheesen Gorinchem
     • De rust die een gastouder biedt is een enorm pluspunt.

      Mw. Epping Gorinchem
     • Wij zijn blij met onze flexibele gastouder, want de wisselende diensten vragen hierom.

      Mw. v/d Tak Papendrecht
     • Na 8 jaar gaan wij afscheid nemen van onze ‘gouden’ gastouder Janny. Zij heeft met veel liefde en zorg op onze kinderen gepast.

      Mw. v/d Dool Gorinchem
     • Om in de zorg te werken met wisselende diensten is de flexibiliteit van een gastouder van groot belang. Diensten ruilen of andere tijden werken blijkt geen probleem. Andere vormen van opvang hadden mij dit niet kunnen bieden

      Mw. van Peet Giessenburg
     • Als ik van mijn werk vertrek zie ik hoe mijn collega’s gestresst in de auto stappen om op tijd te zijn bij het kinderdagverblijf die om zes uur haar deuren sluit. Ik bel op in de file dat ik wat later ben en die flexibiliteit biedt onze gastouder Conny.

      Mw. Kragt Genderen
     • Onze gastouder is het ontbrekende puzzelstukje binnen ons gezin op werkdagen waar de kinderen in een veilige thuissituatie worden opgevangen. Vertrouwen en flexibiliteit zijn de echte speerpunten.

      Mw. de Zeeuw Sleeuwijk
     • Wij hebben gekozen voor gastouderopvang, omdat er meer 1 op 1 contact is. Inmiddels is de gastouder een soort surrogaat-moeder. Wij vonden het kinderdagverblijf te massaal en zijn positief over de gastouder, waar de kinderen inmiddels al ruim 4 jaar komen.

      Mw. de Ruyter Hardinxveld-Giessendam
     • Binnenkort komen er weer 3 nieuwe oppaskinderen van het kinderdagverblijf, omdat de ouders bewust hebben gekozen voor de gastouderopvang om prijstechnische redenen en de kleinschaligheid.

      Mw. Rombouts Gastouder uit Oosterhout
     • Wij zijn zeer tevreden over de opvang bij onze gastouder. Voor de geboorte van ons kindje hebben wij bewust gekozen voor de gastouderopvang omdat dit kleinschalige opvang betreft en het ons prettig leek dat de kinderen gewoon meedraaien in het gezin, ook met uitstapjes naar winkels en het park e.d. Nu de opvang ruim een jaar loopt is ons beeld bevestigd en zijn wij blij dat we voor deze vorm van kinderopvang hebben gekozen.

      Fam. Mak - Tromp Gorinchem
     • Na bijna 10 jaar hebben wij afscheid genomen van onze gastouder Anneke. Ruim 9 jaar heeft zij met liefde en toewijding onze 3 kinderen opgevangen en verzorgd. Wij konden altijd op haar rekenen en gingen met een gerust hart naar ons werk.

      Fam. Slagboom Hardinxveld
     • De flexibiliteit is een enorm pluspunt aan de gastouderopvang. De afspraken die gemaakt worden kunnen individueel afgestemd worden op de wensen van de vraagouder.

      Fam. van der Weide Nieuwendijk
     • De positieve band met de gastouder geeft vraagouders vertrouwen en rust met betrekking tot de opvang. Het is goed om te ervaren dat ons kindje het goed naar haar zin heeft. Ook het contact tussen onze dochter en de kinderen van de gastouder is prettig.

      Fam. Reinders Hardinxveld
     Heeft uw een vraag?Die beantwoorden we graag. Bel, mail of kijk rustig hieronder.
     Heeft uw een vraag?Die beantwoorden we graag. Bel, mail of kijk rustig hieronder.
     Hoe zijn jullie tarieven opgebouwd?

     Onze tarieven bestaan uit een vast bedrag per maand voor bureaukosten en een los uurtarief voor de gastoudervergoeding.

     Kan ik ook buiten kantooruren een afspraak maken?

     Natuurlijk, buiten kantooruren een afspraak maken is geen enkel probleem. U hoeft tijdens een afspraak ook niet naar ons toe te komen, wij komen graag naar u.

     Als mijn kind ziek is mag ik het dan naar de opvang brengen?

     Dit hangt af van wat uw kind heeft en of dat hij/zij geen besmettelijke ziekte heeft, maar bij lichte verhoging na een inenting of bij verkoudheid is het in de meeste gevallen geen probleem om uw kind te brengen.

     Als ik andere tijden of een andere dag moet werken, kan mijn kind dan ook naar de opvang?

     Ja, in overleg kunt u dat afspreken met de gastouder.

     Moeten vakanties doorbetaald worden?

     Nee, als u tijdig uw vakantie aan de gastouder heeft doorgegeven dan hoeft u tijdens de vakantie de opvangkosten niet door te betalen.

     Ben je verplicht een vast aantal uren af te nemen?

     Nee, de minimale afname per kind per week bedraagt 5 uur als u wisselend volgens rooster werkt. Deze uren worden op tijd met de gastouder gecommuniceerd, om de zorg voor uw kind tijdig te waarborgen.

     Komen de bureaukosten in aanmerking voor kinderopvangtoeslag?

     Ja, de bureaukosten zijn onderdeel van de kosten voor kinderopvang. Deze dient u op te tellen bij de opvangkosten voor de gastouder en komen in aanmerking voor de kinderopvangtoeslag.

     Kan ik als gastouder vakantie / vrije dagen opnemen?

     Ja, mits dit ruim van te voren wordt aangegeven bij de vraagouders en indien dit niet maandelijks geschiedt waardoor de ouders steeds andere oplossingen moeten zoeken.

     Hoe kan ik gastouder worden als ik niet het juiste diploma heb?

     Via Kinderoase kunt u middels een verkort traject, veelal binnen enkele weken, uw diploma halen. De kosten hiervoor betaalt u in eerste instantie zelf. U krijgt in 3 termijnen de helft van uw opleiding door ons terugbetaalt als u minimaal een jaar kinderen via ons gastouderbureau opvangt.

     Kan ik op een bovenwoning ook gastouder worden?

     Ja, dat kan, mits de woning maar aan de gestelde veiligheidseisen voldoet.

     Ik wil graag een gastouder met een bepaalde geloofsovertuiging, kan dat?

     Ja, als wij u inschrijven als vraagouder zullen wij een profielschets maken van de gastouder die u zoekt en u kunt dan ook uw wensen met betrekking tot de geloofsovertuiging / levenswijze aangeven.

     Is de woning van de gastouder wel veilig?

     Zowel het gastouderbureau als de GGD controleert de woning op vele veilgheidseisen om daarmee zoveel mogelijk risico’s uit te sluiten.

     Kan ik ook gebruik maken van weekend- en avondopvang?

     Ja, indien uw gastouder die mogelijkheid biedt dan kan dat. Gastouderopvang is mogelijk 7 dagen per week / 24 uur per dag.

     Als mijn gastouder ziek is heb ik dan geen opvang?

     Bij ziekte van uw gastouder of tijdens haar vakanties zullen wij op zoek gaan naar een geschikte vervangende gastouder.

     Kan ik een eigen gastouder aandragen?

     Ja, bij inschrijving met een eigen, voor Kinderoase nieuwe gastouder bieden wij u een korting op de bureaukosten. Het recht op een reserve gastouder komt wel te vervallen.

     Moet ik zelf alle voorzieningen hebben als gastouder?

     Nee, wij hebben een (gratis) uitleen service, welke beschikt over een groot aantal attributen die u als gastouder kunt gebruiken. Te denken valt aan boxen, campingbedjes, duo-wagens, autotoeltjes, etcetera

     Ik heb huisdieren, is dat een probleem?

     Nee, bij inschrijving van vraagouders vragen wij of zij bezwaren hebben tegen huisdieren.

     Mijn man rookt in huis als hij ’s avonds en in het weekend thuis is, is dat een probleem?

     Ja, uw huis moet geheel rookvrij zijn, uw man moet in het vervolg buiten roken.

     Staat uw vraag hier
     nog niet vermeld?

     pijltje-naar-rechts

     Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen

     In het LRK staan alle geregistreerde kinderopvangvoorzieningen.

     GGD

     Toezichthouders van de Dienst Gezondheid & Jeugd beoordelen elk jaar in opdracht van gemeenten of alle kinderopvanglocaties aan de wettelijke kwaliteitseisen voldoen.

     Nederlandse Gemeenten

     De gemeenten houden in nauwe samenwerking met de GGD toezicht op de kwaliteit van de kinderopvang.

     RIVOR

     In samenwerking met RIVOR kunnen gastouders en nanny’s professioneel worden opgeleid bij de Kinderoase Academy.

     Brancheorg. Kinderopvang

     De grootste belangenbehartiger voor kinderopvang in Nederland met partijen als ministeries, BOink, GGD Nederland, Belastingdienst en VNONCW-MKB NL.

     Vereniging GastOuderBranche

     De VGOB wil de kwaliteit van gastouderopvang naar een hoger plan tillen en zichtbaar maken, samen met de gastouders van NL.

     Belastingdienst Toeslagen

     De Belastingdienst draagt bij aan een financieel gezond Nederland. Dat doen zij door eerlijk en zorgvuldig belasting te heffen en te innen en toeslagen uit te keren.

     Family Learning

     Family Learning is een leerbedrijf van het Da Vinci College (MBO). Samen plaatsen we stagiairs van de opleiding Helpende Zorg en Welzijn in (gastouder)gezinnen.

     incijfers-detail
     Altijd bij u

     in de buurt

     Onze unieke groep gastouders en nanny’s opereert vanuit gecertificeerde opvanglocaties.

     Gastouders, met een tweede huis voor uw kind, bevinden zich in de gele cirkel.

     Onze nanny’s, verzorgen bij u thuis de opvang en zijn beschikbaar binnen de blauwe cirkel.