Gastouderschap in alle vrijheid

Lijkt het je leuk om regelmatig en voor een langere periode één of meerdere kinderen bij jouw thuis op te vangen? Als je ervaring hebt opgedaan in het omgaan met kinderen door studie, werk of door het opvoeden en verzorgen van je eigen kinderen, kan het zijn dat je hier ook je maandelijkse inkomen op een leuke manier mee wilt verdienen.

Bij Gastouderbureau Kinderoase zijn we continu op zoek naar professionele en zelfstandige gastouders, die een veilige en stabiele opvang kunnen bieden aan kinderen en hun vraagouders. Tijdens onze selectie-procedure komen motivatie, opvoedingsideeën, praktisch handelen, veiligheid en kindvriendelijkheid van (het huis van) jou als potentiële gastouder aan bod. Klikt het tijdens deze inschrijfprocedure tussen jou en Kinderoase als gastouderbureau, gaan we graag  en op korte termijn met elkaar aan de slag.

Franche & Free formule

Je kunt voor deze kinderopvang als reguliere gastouder aangesloten worden bij Kinderoase. Het kan echter ook zo zijn dat je meer naar de vrijheid van ondernemerschap neigt.

 • Aansluiting erkend gastouderbureau
  Binnen de Kinderopvang in Nederland zijn er echter strenge richtlijnen om de kwaliteit en veiligheid van de Kinderopvang te waarborgen. Deze regelgeving zorgt er voor dat je als gastouder aangesloten moet zijn bij een erkend gastouderbureau. Om jou als gastouder ook de mogelijkheid te geven om in vrijheid te ondernemen volgens de huidige regelgeving, heeft Gastouderbureau Kinderoase hier de Franche & Free formule voor opgestart. Deze is ontwikkeld in ambtelijk overleg met het Ministerie van Financiën en Deloitte & Touche.
 • Zelfstandig maar niet alleen
  Zo werk je met kinderen, kun je een eigen inkomen verdienen én ben je eigen baas. Dat ideaal komt binnen bereik, maar geeft uiteraard ook de verplichtingen van het ondernemerschap. In de Franche & Free formule sta je er echter niet alleen voor. Zo ontzorgt Gastouderbureau Kinderoase op het gebied van onder andere opvoedkundige zaken, risico inventarisaties, opleiding en certificatie, administratie, juridische ondersteuning, uitleen van materialen en publiciteit. Dit alles aan de hand van jouw wensen, verdeeld in de standaard ondersteuning en eventuele uitbreidende modules.
 • Koppeling met extra vraagouders
  Naast uw eigen acquisitie, komt er door de publiciteit en het netwerk van Gastouderbureau Kinderoase ook een extra toevoer van nieuwe kinderen op gang. Deze kinderen kunnen na een intake bij u worden geplaatst, als zowel u als de vraagouders hier mee akkoord gaan. Dit gehele proces wordt opgestart en begeleid door één van onze bemiddelingsmedewerkers, welke er voor zorgen dat u professioneel wordt gekoppeld aan nieuwe gezinnen.
 • Professionele uitstraling
  Deze gespecialiseerde ondersteuning door Gastouderbureau Kinderoase leidt op vele fronten tot een professionele uitstraling van je onderneming. Alle actuele regelgeving en opvoedkundige zaken worden door ons bijgehouden, zodat u zich kunt focussen op hetgeen wat u het liefste doet: kinderen opvangen.
 • Financiële en belastingtechnische voordelen
  Hoewel de keuze voor gastouderopvang waarschijnlijk uit passie ontstaat, is natuurlijk het inkomen ervan ook mooi meegenomen. De unieke Franche & Free regeling houdt een aantal belangrijke voordelen in. Je kunt als franchise gastouder namelijk een hoger inkomen bereiken door de vrije tariefstelling van de Franche & Free formule. Daarnaast kun je als ondernemer een beroep doen op de fiscale aftrekposten voor kleine zelfstandigen en startende ondernemers. Hierdoor wordt het inkomen wat je verdient veelal minder zwaar belast en is dus niet alleen een hoger inkomen te bereiken door de hogere uurtarieven ten opzichte van de reguliere gastouders, maar ook een belastingbesparing door het werken als franchise gastouder.

Meer informatie

Ben je serieus geïnteresseerd in het opzetten van je eigen onderneming met de ondersteuning op maat van Gastouderbureau Kinderoase? Neem dan vrijblijvend contact op.


 

Wie zijn onze francise gastouders? Een aantal van onze gastouders hebben hun eigen website. Hier vindt u informatie wie ze zijn, waar de opvanglocatie gevestigd is, de beschikbaarheid voor nieuwe oppas kinderen etc.

Marieke de Boon – franche & free gastouder in Hardinxveld-Giessendam http://www.gastoudermariekedeboon.nl

Anita Hartog – franche & free gastouder in Sliedrecht http://www.gastouderanitahartog.nl

Fya Nagel – franche & free gastouder in Gorinchem http://www.gastouderfyanagel.nl

Meta van Hemert – franche & free gastouder in Gorinchem https://www.gastouder-gorinchem-fenf.nl

Christina Groenendijk – franche & free gastouder in Papendrecht http://www.opvangberegoed.nl

Margeret Slingerland – franche & free gastouder in Sliedrecht http://www.gastoudermargeretslingerland.nl

Charissa Bot – werkt als zelfstandige nanny vanuit Rotterdam http://www.shareyourcare.nl