Kinderoase steunt Stichting Opkikker

Wat maakt deze stichting zo bijzonder?

Het verhaal van Ruud inspireert ons enorm:

Begin jaren negentig werd Mario, het neefje van Ruud Sliphorst ernstig ziek. De vooruitzichten waren slecht: zijn 16e verjaardag zou hij niet gaan halen. Stoer rondscheuren op een brommer: het zou er nooit van komen. Om de hartenwens van Mario toch in vervulling te laten gaan, regelden zijn familie voor hem een ritje op een stoere brommer. Ruud mocht bij hem achterop. De politie van het dorp was ingelicht en kneep die middag een oogje dicht. Het intense plezier van de jongen en zijn stralende lach die dag maakte op Ruud een onuitwisbare indruk. Dit gunde hij alle zieke kinderen.

Honderden vrijwilligers

En zo zat hij met een aantal gelijkgestemden in 1995 aan tafel bij het AMC om voor andere patiëntjes een soortgelijke, onvergetelijke ervaring te organiseren. Stichting Opkikker was een feit en de eerste van vele Opkikkerdagen vond plaats. Inmiddels wordt Ruud ondersteund door een hecht team en honderden vrijwilligers: een ware keten van kracht die ervoor zorgt dat gezinnen met een ziek kind even onbezorgd plezier hebben. Ook Kinderoase helpt deze stichting graag.

Kinderoase helpt Stichting Opkikker

Inmiddels helpt Stichting Opkikker elk jaar op deze manier zo’n 2000 gezinnen. Kinderoase draagt daar graag aan bij, op leuke, actieve manieren. Denk bijvoorbeeld aan het inzamelen van cartridges en oude telefoons. Zo maken we graag een verschil in het leven van alle gezinnen in Nederland met een langdurig ziek kind. Een glimlach van oor tot oor, dat gunnen we ieder kind.