In Alle berichten, Gastouders, Nieuws en media

Ik stap uit de auto en wordt vriendelijke begroet. De hond komt kwispelend aangelopen. De poes zit in het zonnetje onder de boom, die voorzichtig de eerste bloesem laat zien. Gastouder Marjolein komt breed lachend op me af. Welkom, zegt ze, de koffie staat klaar. Twee kinderen zitten hun fruit te eten in de grote woonkeuken. De zon schijnt vrolijk naar binnen en werpt zijn licht op de grote tuin rondom het huis. Een rijtje speelgoedtrekkers, kruiwagentjes en loopauto’s staan onder de appelboom. Dit typeert de opvang van Gastouder Marjolein Schrijver in Waardenburg.
‘Ik werk al heel lang in de kinderopvang’, vertelt Marjolein. Het is heerlijk werk. Kinderen maken je vrolijk, ze kijken onbevangen naar alles om hen heen’. Ik vind het heerlijk om met de kinderen naar buiten te gaan en met hen de natuur te beleven’, vertelt Marjolein als zij mij buiten alles laat zien. Zo gaan ze er op uit om de ganzen en eenden brood te voeren, die Marjolein op haar eigen land heeft. In de voliere hebben de vogels net eieren gelegd. Hier wordt elke dag een bezoekje aan gebracht. Maar ook alle beestjes, zoals kleine insecten en kikkers worden bekeken.
Marjolein vertelt dat het heel fijn is, dat de kinderen buiten kunnen spelen. Maar daarbij is veiligheid wel belangrijk. Er zijn goede afsluitbare hekken. Voor de grotere kinderen is er ook het zwembad. Hierin gaan ze alleen met toezicht van Marjolein en zwembandjes. Wanneer zij er niet is, is het zwembad altijd afgedekt met platen. We lopen over het terrein terug naar het huis. Binnen in de lichte woonkamer gaat een grote kast open. Hierin staat al het knutselmateriaal. manden met spelletjes en speelgoed naast de kleine tafeltjes met stoeltjes tonen aan, dat de kinderen hier ook hun draai wel kunnen vinden.
Ik bedenk dat het voor ouders heerlijk zal zijn, om hun kinderen hier te brengen. De warmte en de ruimte waarmee ze omringd zullen worden, zal elke keer een feestje zijn.
Bij het wegrijden kijk ik nog eens om; dit is een opvang, die we terecht ‘groene opvang’ kunnen noemen.